Ремарка: наш погляд на події

За чесну владу

М'ясні продукти в Україні подорожчали майже вдвічі
21 лютого 2018, 12:24 Друк

maxresdefaultУсі види м'яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%, а саме: сало - на 80%, свинина - на 55%, ковбаса варена - 34%, курка в тушці - на 31%, філе курки - 30%, яловичина - на 29%. Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав генеральний директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко. 

У порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39 грн. за кілограм, сало - 32 грн., яловичина - 26 грн., ковбаса варена і філе курки - по 21 грн., а курка в тушці - 13 грн.

На кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 грн., свинини - за 110 грн., філе курятини - за 92 грн., варену ковбасу - за 83 грн., сала - за 72 грн., а тушку курки - за 55 грн. 

Якщо в цілому оцінити вартість м'ясного кошика, то на кінець січня 2018 року він коштував 529грн., тоді як рік тому його вартість становила 377грн. Тобто індекс м'ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 грн.

Додамо, що свинина зросла в січні 2018 року на 80 копійок, а філе курки на 2 грн., тобто перетнула рубіж у 90 грн. за кілограм.
Нагадаємо, що овочевий кошик зріс в ціні за рік на 35%. За нашими оцінками продуктова інфляція продовжує штовхати до гори загальну інфляцію в країні і ця тенденція не зміниться до кінця 2018 року. Її розмір вже перевищує гранично можливі позначки для втримання передбаченої в бюджеті 9%. Це означає, що Уряд вдасться до збільшення мінімальної заробітної плати та підвищення соціальних виплат. У той же час він не робить ніяких кроків щодо зняття причин такого зростання окрім заяв.

Експерти Української Асоціації постачальників торговельних мереж порахували зростання вартості м'ясного кошику українця за рік на підставі даних державної статистики. І лише куряче філе було пораховано за даними Асоціації, оскільки до державного моніторингу воно було додано з січня цього року. До нашого м'ясного кошика увійшли всі види м'яса та ковбасних виробів, які підлягають державному моніторингу, а саме свинина, яловичини, сало,куряча тушка та філе, варена ковбаса 1 ґатунку.


AddThis Social Bookmark Button  Порекомендувати друзям
 

Додати коментар

Якщо Ви знайшли у тексті статті помилку, виділіть її та натисніть комбінацію клавіш Ctrl+Enter

Коментарі публікуються у відповідності до правил попередньої модерації (читати)

  


Ви на сторінці: Головна Стрічка новин М'ясні продукти в Україні подорожчали майже вдвічі