Ремарка: наш погляд на події

За чесну владу

Яким в Україні буде овочевий сезон?
12 квітня 2018, 07:30 Друк

titulkaОвочевий сезон-2018 характеризуватиметься збільшенням виробництва тепличних овочів та подальшим розвитком експорту в ЄС. Таку думку висловила Тетяна Гетьман, аналітик плодоовочевого ринку, передає Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва, пише agroday.com.ua.

За очікуваннями експерта, цьогоріч відбудеться чергове скорочення виробництва картоплі у комерційному секторі, втім населення також може скоротити площі під «другим хлібом».

Капуста серед виробників залишається популярним овочем: за прогнозами, очікується збільшення виробничих площ по ранній та пізній капусті. При цьому через довгу зиму капуста півдня може «зустрітися» з капустою Закарпаття, цей фактор впливатиме на її ціну.

Виробництво моркви й буряку буде рости, а ціни на них падатиме. Спостерігається тенденція до збільшення виробництва напівфабрикатів та фасованої продукції з цих овочів.

На ринку часника очікується суттєве збільшення виробництва та імпорту. За оцінками компаній, які торгують насіннєвим матеріалом, в Україні площа під часником збільшиться на 1000 га, і це при тому що в Китаї — найбільшому імпортерові часнику на вітчизняний ринок — рекордні перехідні запаси.

«В Україні формується інакший попит, ціна вже не настільки важлива, як це було 3 роки, тому на ці зміни треба оперативно реагувати, — каже Гетьман. — Ринкова ціна формується в умовах балансу попиту та пропозиції. Виробникам варто контролювати собівартість, знижуючи її, та знижувати ризики, пов’язані з падінням ціни».


AddThis Social Bookmark Button  Порекомендувати друзям
 

Додати коментар

Якщо Ви знайшли у тексті статті помилку, виділіть її та натисніть комбінацію клавіш Ctrl+Enter

Коментарі публікуються у відповідності до правил попередньої модерації (читати)

  


Ви на сторінці: Головна Стрічка новин Яким в Україні буде овочевий сезон?