Ремарка: наш погляд на події

За чесну владу

Українців стали менше споживати яйця
26 квітня 2018, 13:25 Друк

яйцяЗа п’ять років, починаючи з 2013-го, місткість ринку яєць в Україні зменшилася на 24%. При цьому останні два роки (2016-17) споживання знаходилось приблизно на однаковому рівні, повідомляє Pro-consulting.

В 2017 році спостерігалося деяке пожвавлення виробництва, але спровоковане воно було фактично зростанням експорту.

 Загалом же на рівень виробництва яєць в Україні впливає збільшення собівартості, зниження купівельної спроможності населення, втрата територій, на яких знаходилися як споживачі, так і виробники яєць.

Аналітики зазначають, що на українському яєчному ринку присутня й незначна імпортна складова. Завозяться в нашу країну в основному інкубаційні яйця з метою поповнення поголів’я птиці — з Польщі, Болгарії, Німеччини, Словаччини, Угорщини.

Головним фактором, що впливатиме на ринок яєць в Україні в найближчій перспективі залишається саме експорт. Завдяки тому, що в 2017 році вдалося продати за кордон рекордні 1,5 млрд штук яєць, їх виробництво зросло.


AddThis Social Bookmark Button  Порекомендувати друзям
 

Додати коментар

Якщо Ви знайшли у тексті статті помилку, виділіть її та натисніть комбінацію клавіш Ctrl+Enter

Коментарі публікуються у відповідності до правил попередньої модерації (читати)

  


Ви на сторінці: Головна Стрічка новин Українців стали менше споживати яйця