Ремарка: наш погляд на події

За чесну владу

Стало відомо, які продукти подешевшали найбільше
21 травня 2018, 10:51 Друк

яйцяЗа квітень 2018 року в Україні подешевшали гречка, сало та яйця.

"Найбільше, на 1,2 гривні подешевшала гречка. На кінець квітня вона коштувала 18,8 гривень за кілограм. Продовжує знижуватись ціна українського національного продукту – сала. Воно подешевшало на 1 гривню. У середньому продають по 70 гривень за кілограм. Курячі яйця подешевшали на 60 копійок. У середньому коштують 26,6 гривень за десяток", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, темпи інфляції знижуються повільніше, ніж передбачав Нацбанк.

"У квітні 2018 року найбільш суттєво подорожчала свинина – на 6 гривень. Тепер коштує в середньому 116 гривень за кілограм. Яловичина, морква, буряк, капуста, яблука, курячі філе і тушка подорожчали від 1,1 до 2,5 гривень. Яловичину в середньому продають по 125 гривень за кілограм. На кінець квітня середня ціна кілограму моркви сягала 12,9 гривень, буряку – 12,6 гривень і білокачанної капусти – 9,2 гривні. Також майже на чверть гривні зросла вартість соціальних сортів хліба. Найдешевший білий хліб продавали по 15,2 гривень за кілограм, чорний – 16,1 гривень", - підсумував Дорошенко.


AddThis Social Bookmark Button  Порекомендувати друзям
 

Додати коментар

Якщо Ви знайшли у тексті статті помилку, виділіть її та натисніть комбінацію клавіш Ctrl+Enter

Коментарі публікуються у відповідності до правил попередньої модерації (читати)

  


Ви на сторінці: Головна Стрічка новин Стало відомо, які продукти подешевшали найбільше