Ремарка: наш погляд на події

За чесну владу

Які овочі вирощують в Україні?
27 липня 2018, 07:12 Друк

0ICstWUoXgjHKl40D93F.r695x430За даними Держстату у 2018 році сільськогосподарські підприємства збільшили у два рази посівні площі під гарбузами та часником. Посівна площа під гарбузами склала 1 тис. га (218% до рівня минулого року), під часником – 1,1 тис. га (216%).

Зростання площ обумовив додатковий попит з боку переробників та експортерів.

Загалом, овочі відкритого ґрунту в поточному році були висаджені на 433 тис. га, що відповідає рівню 2017 року. У т.ч.:

– капуста – 62,9 тис. га;

– перець стручковий – 15,3 тис. га;

– огірки та корнішони – 46,3 тис. га;

– помідори – 70,6 тис. га;

– гарбузи – 29,9 тис. га;

– кабачки – 31,8 тис. га;

– часник – 22,6 тис. га;

– цибуля – 54,4 тис. га;

– морква – 42,5 тис. га;

– буряк столовий – 37,8 тис. га. 

Крім того, було посіяно 65,1 тис. га баштанних культур (кавуни – 47,4 тис. га, дині–17,7 тис. га). Площа під картоплею склала 1,3 млн га. 


AddThis Social Bookmark Button  Порекомендувати друзям
 

Додати коментар

Якщо Ви знайшли у тексті статті помилку, виділіть її та натисніть комбінацію клавіш Ctrl+Enter

Коментарі публікуються у відповідності до правил попередньої модерації (читати)

  


Ви на сторінці: Головна Стрічка новин Які овочі вирощують в Україні?