Ремарка: наш погляд на події

За чесну владу

На Чигиринщині туристи можуть пожити у вігвамі та скуштувати коктейлю з чорнобривцями
04 вересня 2015, 11:06 Друк

Незвичайний відпочинок, оздоровлення і зміна способу мислення – ось що чекає туриста на хуторі Буда Чигиринського району. 

Українці завше їхали сюди аби доторкнутися до природного дива – дивовижного дуба-патріарха, якому вже більше тисячі років. Однак останнім часом не менше уваги привертає і спосіб життя місцевих. Адже у Буді вже з добрий десяток років мешкають екопоселенці, пише ГромЧе

У родовій садибі Юрченків «Ясний день» дивуєшся усьому – і будинку, що його господарі звели власноруч виключно із природних матеріалів, і гостьовому намету-таппі на задньому дворі, де зупиняються охочі дізнатися все про природний спосіб життя, а головне – господарям, яких готовий слухати годинами.

Олексій Юрченко показує мініатюрний будиночок для гостей, який вже незабаром зможе приймати туристів. Зводили диво-дім усім екопоселенням.

– Особливість його – це форма яйця і, звісно, лише природні матеріали: глина, солома, полова, – розповідає господар. – Тут буде встановлена спеціальна пічка. Вона обігріватиме лаву, на якій і спатимуть гості.

Олексій впевнений – у такому домі кожен зможе набратися позитиву. А от для того, щоб позбавляти прибулих з великих міст від стресу планує звести на території садиби… підземне житло. Каже, що таким чином сама земля допоможе позбутися негативної енергії.

Господиня Тетяна вражає гостей у інший, гастрономічний спосіб. Для них готує виключно здорову і практично «живу» їжу – салати, каші та паштети з пророщеного зерна, лляні коржики, цільно-зерновий хліб на житній заквасці, солодощі із сухофруктів та насіння… Навіть звичайний український борщ примудряється готувати за особливим рецептом – процес безпосереднього варіння триває лише 15 хвилин. А є в арсеналі господині і взагалі сирий борщ! Його «варить» з буряка, топінамбура, капусти, пророщеного насіння, зелені та спецій.

Тетяна пригощає відваром з Іван-чаю та надзвичайно смачними «зеленими» коктейлями.

– Іван-чай збираємо власноруч, як і всі трави. Ця рослина має надзвичайну дію – надає фізичних сил та енергії, але при цьому і заспокоює, – розповідає Тетяна. – Що ж до коктейлів – то тут маса інгредієнтів – від яблук до корисної зелені, у тому числі чорнобривців.

Навіть цього, здавалося б, досить аби зарядитися враженнями не те що на вихідні – на цілий рік наперед! Однак для своїх гостей Юрченки влаштовують ще й квести, майстер-класи із народних ремесел, сумісні походи за цілющими травами… Щоправда, частіше приїжджі з великих міст прагнуть не розваг, а якомога більше знань та досвіду у плані гармонійного природного життя. Адже приклад Юрченків доводить – жити так не лише можливо, але і дуже здорово! В усіх сенсах…


AddThis Social Bookmark Button  Порекомендувати друзям
 

Додати коментар

Якщо Ви знайшли у тексті статті помилку, виділіть її та натисніть комбінацію клавіш Ctrl+Enter

Коментарі публікуються у відповідності до правил попередньої модерації (читати)

  


Ви на сторінці: Головна ТЕМИ Місцеві новини На Чигиринщині туристи можуть пожити у вігвамі та скуштувати коктейлю з чорнобривцями