Ремарка: наш погляд на події

За чесну владу

У Чигирині гостей з усієї країни нагодують найбільшим вареником, борщем та традиційними смаколиками
16 грудня 2015, 15:56 Друк

Запахи чигиринського фестивалю вуличної їжі, що стартує 19 грудня, дійдуть і до Черкас: адже гостям запропонують три види борщу, вареники, млинці, пиріжки з усіма можливими начинками, домашні ковбаски та копченості, а ще – сало, рибку і навіть смажене порося! 

Перший Фестиваль Святого Миколая в козацькій столиці має запам’ятатися як дітям, так і батькам. Про це дбатимуть чигиринські господині, які пригощатимуть традиційними стравами – варениками, пирогами, млинцями…

– Звісно, буде і сало, і домашні ковбаски, і копченості. Однак поруч цим потурбувалися аби смачно було не лише дорослим. Відтак, буде вибір корисних та поживних страв для дітей, – пояснює організатор фестивалю вуличної їжі Лариса Притула.

Родзинкою свята стане частування велетенським гречаним вареником.

– Це якраз та страва, завдяки якій Чигиринщина відома всій країні. Аби свято запам’яталося вирішили виліпити найбільший гречаний вареник в Україні і претендувати на Національний рекорд, – відзначає одна з організаторів, директор виробничо-торгової фірми «Вікторія» та господиня ресторану «Гетьман» Катерина Павленко. – У тому ж, що вареник буде ще й найсмачнішим, сумніватися не доводиться. Лише для начинки використаємо 40 кілограмів сиру та 10 кілограмів родзинок.  А подавати вареник будемо зі сметаною та медом.

Після того як рекорд зафіксують, частувати диво-вареником будуть всіх охочих. Безкоштовно пригоститися на фестивалі можна буде і польовою кашею, а також борщем.

– У казанах під відкритим небом кращі чигиринські кулінари а також господині приготують борщ за трьома різними рецептами. Насамкінець буде визначено найсмачніший борщ свята, – розкриває секрети одна з організаторів кулінарного дійства Тетяна Кучеренко.

Довершать частування кілька видів чаїв на травах, смачнючий кисіль та солодкі сувенірні коржики.

– Голодним з Чигирина не поїде жоден гість! Сподіваємося, що свято підніме українцям настрій і подарує чудові спогади про казкове перебування на Фестивалі Святого Миколая, – відзначає Катерина Павленко. 

Джерело: ГромЧе.


AddThis Social Bookmark Button  Порекомендувати друзям
 

Додати коментар

Якщо Ви знайшли у тексті статті помилку, виділіть її та натисніть комбінацію клавіш Ctrl+Enter

Коментарі публікуються у відповідності до правил попередньої модерації (читати)

  


Ви на сторінці: Головна ТЕМИ Місцеві новини У Чигирині гостей з усієї країни нагодують найбільшим вареником, борщем та традиційними смаколиками